Javier Tapiz je muzičar poreklom iz Ensenade, Baja California, rođen u muzičkoj porodici, započeo je svoj muzički put sa 5 godina. Njegova trenutna ljubav je usmerena ka arapskoj muzici, prvenstveno iz Egipta, kao i ka romskoj muzici iz istočne Evrope.

Svoje studije arapske muzike započeo je 2009. godine sa darabukom, a 2013. godine počeo je da svira i harmoniku. Kao harmonikaš i perkusionista, Javier intuitivno razvija svoje muzičke veštine, spajajući muzičke tradicije.

Osnivač je i direktor „Ensamble Sirocco” koji se bavi arapskom muzikom, i učestvuje u brojnim projektima, uključujući vođenje i sviranje harmonike u „Todos Santos AraBalkan Mex”, kao i sviranje perkusija u „Nawarí”, ansamblu koji izvodi arapski flamenko. Takođe sarađuje sa egipatskim sastavom „The Cairo Band” pod vođstvom dr. Mohameda Rede.

Tokom svoje karijere, učestvovao je na prestižnim međunarodnim događajima, kao što su „IBC” i „Loram Cup” u Meksiku, „Ahlan Wa Sahlan”, „Cleopatra”, „Nile Group” i „Crazy Nights” u Egiptu, kao i „Cairo by Night”.

Carpet Bi’em nije samo muzički sastav, već je koncept više muzičara s ciljem da se stvori atmosfera koja čini da zajedno sa njima uplivate u tok improvizovane muzike. Koristeći se analognim i tradicionalnim instrumentima, kao i motivima džeza i tradicionalne muzike sveta odvešće vas do novog stanja uma.

Ovog puta za vas nastupaju:

Uriel Quintana (MEX): saksofon, klarinet, nei
Javier Tapiz (EG/MEX): darabuka, harmonika
Aleksandar Filipović (SRB): irski bouzouki i efekti
Luka Banjac (BiH): bas gitara i sintisajzeri
Nikola Vučetić (SRB): bubnjevi